2023. június 6., kedd

Napi felülről:

„Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek Krisztusban.”

Pál levele az efezusiakhoz 4. rész 32. vers*

Áldott keddet, a mások javáért lelkesedő és azt hasznosan segítő szívet kívánok minden testvérem számára!

Az talán nem kérdés, hogy a jóság egy olyan erény, amit mindannyian értékelünk másokban, de önmagunk tekintetében felmerül a kérdés, hogy érdemes-e, megéri-e jóindulattal viselkednünk? Az egyik problémánk ezzel, hogy tőlünk vesz el erőt, időt és anyagi javakat, amikor mások számára hasznosak akarunk lenni, vagyis, ha másoknak segítünk nekünk kevesebb marad. Ez egy olyan féligazság, amely eltakarja elölünk a teljes képet és a jövőnket teszi tönkre. Aki gabonát vet, annak a magtárába tényleg kevesebb termény lesz egy időre, de csak az aratásig, ahol sokszorosát hozza vissza a befektetés. Aki szűkmarkúan visszatartja a vetőmagját, hogy több maradjon neki, az nem nyereséget könyvelhet el, hanem veszteséges lesz hosszabb távon. A jóság nem rövidtávon hoz hasznot, de nélküle nem válhatunk sohasem igaz emberré. A másik akadály az irgalmasság, az együtt érzés magjai előtt a megbántott szívünk keménysége. Hogyan lehetnénk igazán jók, ha tele vagyunk keserűséggel, leterheltséggel? Az elengedés, a megbocsátás azzal kezdődik, hogy nekünk is kész megbocsátani Isten Jézus Krisztusban. Csak annyit kell tennem, hogy amilyen lehetőséget, ajándékot felülről kaptam, azt ma is használjam!

Mennyei Atyám, köszönöm jóságos, megbocsátó szereteted jelenlétét az életemben! Nem szeretnék ebből semmit sem visszatartani önző és értelmetlen módon.

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!