2023. június 5., hétfő

Napi felülről:

„A szolga ekkor leborult előtte, és így esedezett: Légy türelemmel irántam, és mindent megfizetek neked.”

Máté evangéliuma 18. rész 26. vers*

Áldott hétfőt, a magunk felé elvárt és igényelt türelmes hozzáállás gyakorlását és megélését kívánom minden testvérem számára!

Légy hozzám türelmes, mert nem vagyok sem tökéletes, sem hibátlan, még nem lettem befejezve! Ez egy sokszor kimondatlan kérés, elvárás egymás felé, ami jól jellemzi a helyzetünket, de csak az érem egyik oldala.  Hiszen nem csak nekem van szükségem arra, hogy ezzel segítsék a formálódásomat, azt, hogy képes legyek megadni, megfizetni mindazt, amivel tartozom másoknak, hanem nekik ugyanúgy létkérdésük az én türelmes magatartásom feléjük. Az életünk sokkal inkább egy hosszútávfutás, ahol nem a részcélok elérése a legfontosabb, hanem a mindvégig kitartó és fel nem adó hozzáállásunk. Ehhez nagyon fontos az a bátorítás, ami a hozzánk való türelemből fakad. A türelem azt üzeni, hogy gyerünk menj tovább, sikerülni fog! Melletted vagyok és szurkolok neked, hogy végig kitarts! Ezt teszi velünk is a mennyei Atya az Ige és a Szentlélek által, mert nem szeretné, ha elvesznénk vagy útközben feladnánk a teljesíthetetlen elvárások nyomása alatt, hanem újból és újból esélyt, lehetőséget és megújulást biztosít szeretetéből fakadóan! Légy türelmes hozzám, mert én is ugyanolyan cipőben járok, mint te csak lehet, hogy máshol szorít vagy töri a lábamat!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert türelmes szereteted mentett meg, adott új esélyt az életre és az élő reménységre!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!