2023. június 3., szombat

Napi felülről:

„Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok segítséget.”

62. zsoltár 2. vers*

Áldott szombatot, az Istennél lecsendesült, megnyugvást talált lélek örömét, békességét és biztonságát kívánom minden testvérem számára!

Mivel a kétségek viharai, a nehézségek hullámai és a próbák tüze mindenképpen elér bennünket is, ezért olyan lényeges megtanulnunk és megtapasztalnunk, hogy a lelkünket hogyan lehet lecsendesíteni, megnyugtatni és békességre vezetni ezekben a válságos helyzetekben. Amíg van emberi reménységünk egy jobb időszakra, vannak olyan valódi és biztos kapcsolataink, amelyek bátorítást és védelmet nyújtanak, addig ez könnyebben mehet. Ezért amíg nincs baj, addig kell ezeken komolyan dolgoznunk, időt szánni a közösségépítésre és bölcs, egészséges célok kitűzésére. A lelkünknek azonban van egy ennél is mélyebb igénye, amit azért nem tudnak sem a sikerek, sem a jólét, sem mások betölteni, mert csak Istennel megélt közösségben teljesedik be. Keresnünk kell tehát és ki kell alakítanunk azokat az időszakokat, lehetőségeket, amikor közel kerülünk a mennyei Atya szeretetéhez és van megfelelő, minőségi idő arra, hogy a szívünk békessége helyreálljon nála. Ennek áldásai nem csupán rövid távon mentenek meg az elkeseredéstől, hanem abban is segítenek, hogy tudatosuljon számunkra, hogy a felülről kapott remény akkor is él és éltethet, ha mindent mást elvesztettünk!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy benned, nálad csendesül el a lelkem, tőled kapok segítséget most és mindenkor!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!