2023. június 29., csütörtök

Napi felülről:

„Így tehát Jézus és a tanítványai beszálltak egy és elvonultak egy csendes helyre.”

Márk evangéliuma 6. rész 32. vers*

Áldott csütörtököt, az elcsendesedés és pihenés felüdítő megélését kívánom minden testvérem számára!

Az egyik szélsőségesen téves gondolat a pihenéssel kapcsolatban, hogy ez nem annyira fontos, csak a gyengeségünk jele! Az a helyes, ha minél többet dolgozunk, nem ismerve fáradságot. Az erős embernek nincs szüksége annyi pihenésre, mint másoknak! – Már hogyne lenne! Nincs olyan erős akkumulátor, ami le nem merülne, ráadásul minél nagyobb, annál több töltésre van szüksége! A pihenés nem lehetőség, hanem kötelesség, ha utána megfelelően szeretnénk teljesíteni! A másik véglet a lustaság kísértése. Csak pihenni szeretnénk folyamatosan, minden feladat és munka csak zavaró tényező számunkra.  Azonban mi alkotásra teremtettünk! Ez nem kényszerűség, hanem az életünk beteljesedése a földön.  Az értelmes, odaszánt munka és a valódi pihenés helyes egyensúlya a testi létünk boldogságának egyik forrása.  Azonban, ne csak a testednek, hanem a lelkednek is adj feltöltődési időt! – Hol van a te csendes, elvonulós helyed? A természet, az Isten által alkotott legnagyobb és legszebb katedrális például tökéletesen alkalmas erre! Gyönyörködj a virágokba, fákba, a színekbe és az élet sokféleségébe! Engedd meg, hogy új remény, gondolat, vágy támadjon szívedbe! Figyelj és hagyd, hogy Isten szóljon hozzád! Tölts vele minőségi időt, mert erre létszükségleted van!

Mennyei Atyám, hálát adok mert lehetőséget adtál testi, lelki és szellemi pihenésre, felüdülésre és én szeretném mindezt jól használni!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!