2023. június 28., szerda

Napi felülről:

„Ugyan mit ér, ha valaki az egész világot megnyeri, önmagát azonban elveszti, vagy tönkreteszi?”

Lukács evangéliuma 9. rész 25. vers*

Áldott szerdát, megelégedett, hasznos és maradandó életet kívánok minden testvérem számára!

Megérte? Ezt nemcsak utólag, múlt időt használva érdemes megkérdezni önmagunktól, hanem a jelenben is fontos feltenni és megválaszolni: Mi a haszna annak, amit teszek, ahogyan élek? Érdemes-e így folytatni tovább vagy változásra, irányváltásra volna szükségem? Butaság, ha csak sodródunk az árral, miközben hatalmat kaptunk arra, hogy tudatos és jól végiggondolt döntéseket hozzunk a jövőnkkel kapcsolatban. Utólag már felesleges lesz siránkozni és bánkódni, miközben az alkalmas időben eltévesztettük a célt. Az a probléma, hogy mindaz, amit a lelkem békessége árán, annak kárára szerzek meg, azzal nem több leszek végül, hanem a vesztemet okozza. Bármennyit is tartok a markomban a földi javakból az a végén mindenképpen kifolyik az ujjaim közül, ezért nem éri meg a mennyei Atya nélkül tervezni sem a jelenemet, sem a jövőmet. Nem mulandó dolgokat kell megszereznem, hanem olyanokat, amelyek túlmutatnak az elmúláson, mert örök kincsek. Isten szeretete, a Szentlélek vigasztaló jelenléte és Jézus Krisztus kegyelme menti meg, tartja meg és élteti a lelkemet mindörökre.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert nem azt akarod, hogy elvesszek vagy tönkre menjek, hanem azt, hogy teljes életem legyen általad és veled!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!