2023. június 26., hétfő

Napi felülről:

„Hozzád menekülök, Uram, ne szégyenüljek meg soha! Ments meg engem irgalmasan!”

31. zsoltár 2. vers*

Áldott hétfőt, a mennyei Atyánál megtalált biztos segítséget kívánom minden testvérem számára a megszégyenüléssel, megaláztatással és elbukással szemben!

Akit sarokba szorítanak, annak már nincs hová menekülnie, de a jó hír az, hogy az Örökkévaló még ilyen helyzetben is képest kiutat biztosítania felfelé a rászorulónak. Ezt nem tudjuk egyedül, magunktól megtenni, mert képtelenek vagyunk rá, de neki semmi nehézsége sincs ezzel kapcsolatban. A hit és bizalom kulcsával a szívünkbe beléphetünk abba a menedékbe, amit számunkra készített el. Ez akkor is igaz, amikor hibát követtünk el és ennek a következménye miatt kell szégyenkeznünk és akkor is, amikor igazságtalanság ér bennünket. Abban lesz csak különbség, hogy mit kér tőlünk ezek után a mennyei Atya. Ez a rejtekhely nem egy sötét zug, ahol elbújhatunk minden következmény elől és elkerülhetjük a vizsgálódást, hanem Isten világosságába való előre menekülés. A kisgyermek odafutása, bújása a szülői karok közé, hogy ott mondhassa el gondját, bánatát, ahol legjobban szeretik őt, még akkor is, ha ezzel nem elkerüli, hanem sietteti a számadást. A lélek őszinte segélykiáltása az Úr felé nem megszégyenülés vagy vereség, hanem a győzelem előszobája!

Mennyei Atyám, hozzád jövök, menekülök, hogy világosságod menedék legyen számomra és ne kelljen megszégyenülnöm vagy elbuknom!  

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!