2023. június 23., péntek

Napi felülről:

„Örökkévaló, milyen csodálatosak tetteid! Gyönyörködnek bennük, akik ezeket vizsgálják és csodálják!”

111. zsoltár 2.vers*

Áldott pénteket, az Örökkévaló munkájának és tetteinek egyre mélyebb felfedezését és az abban való őszinte gyönyörködést kívánom minden testvérem számára!

Minden, ami szép és jó az életben, akár a természetben találunk rá, akár emberi alkotás vagy a kapcsolataink gyümölcse azért is van, hogy a szívünknek, lelkünknek legyen miben gyönyörködnie. Az Örökkévaló úgy álmodta és teremtette meg a világot, hogy az ne csupán célszerű legyen, hanem egyben csodálatos is. Innen van bennünk a vágy és a tehetség a művészetek iránt, hiszen maga Istenünk az eredeti Művész, aki jókedvéből, öröméből formálta meg a mindenséget. Ő szeret gyönyörködni abban, amit elvégzett és ebbe az örvendezésbe bennünket is meghívott. Az igényesség, a minél szebbre való törekvés nem felesleges időpazarlás, hanem az emberségünk egyik fontos ismérve. A szépség felfedezése, csodálata és gyönyörűsége segítség abban, hogy helyesen lássuk és értékeljük a mennyei Atya értünk végzett fáradozását és áldozatát. Aki nem lusta vagy hanyag arra, hogy keresse, kutassa és vizsgálja Isten csodálatos, nagyságos és felséges tetteit, az kincseket, örömöt és boldogságot találhat minden nap!

Mennyei Atyám, csodálatos, lelkesítő és bátorító mindaz, amit alkottál, létrehoztál és mai is végzel értem, velem és miattam!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!