2023. június 25., vasárnap

Napi felülről:

„Tartsd meg engedelmesen mindezeket az igéket, amelyeket neked megparancsolok; akkor majd jó dolgod lesz neked és utódaidnak mindenkor, mert azt tetted, amit jónak és helyesnek lát Istened, az Úr.”

Mózes ötödik könyve 12. rész 28. vers*

Áldott vasárnapot, Istennel együtt járó, látó és neki engedelmeskedő életet kívánok minden testvérem számára!

Nagyszerű érzés, amikor kiegyensúlyozott, megelégedett szívvel élhetünk. Amikor a körülményektől függetlenül nem vádol a lelkiismeretünk, mert békességünk van önmagunkkal és azt tesszük, amit helyesnek és jónak gondolunk. Ez azonban egy igen törékeny és sérülékeny állapot mindaddig, amíg az Örökkévalóval nem rendezzük a kapcsolatunkat. Ha csak ebben a földi életben reménykednénk, akkor ki lehetne hagyni a Mindenhatót a számításból, habár akkor sem lenne érdemes, hiszen az egész teremtés az ő alkotása, de a testi létnél többre születtünk. Ezért annyira lényeges megismerni Isten ránk vonatkozó tervét és benne lenni jóakaratába. Ahhoz igazodni, amit ő lát jónak, követendőnek, igaznak és helyesnek, mert így az ő békessége vehet körül bennünket és őrizheti meg szívünket, lelkünket mindenkor. Az ebből fakadó áldások pedig megnyugodhatnak az utódainkon is, és olyan örökséget hagyhatunk rájuk, ami sokkal többet ér minden kincsnél és vagyonnál. A mennyei Atyát látó, vele együtt gondolkodó és érző lelkiismeret az alapja annak, hogy az életünk jó irányba haladjon és beteljesedjen!

Mennyei Atyám, hálát adok igéd, parancsod útmutatásáért, amelyek az életre vezetnek most és mindörökké!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!