2023. június 22., csütörtök

Napi felülről:

„Tudd meg tehát, hogy nem a magad igazságáért adja neked birtokul azt a jó földet Istened, az Úr, hiszen te keménynyakú nép vagy!”

Mózes ötödik könyve 9. rész 6. vers*

Áldott csütörtököt, a meg nem érdemelt ajándékok felismerését és hálás értékelését kívánom minden testvérem számára!

 A puszta létezésünket nem kiérdemeltük, hanem lehetőségként, ajándékként megkaptuk, hogy megfelelően éljünk vele. Komoly nehézséget fog okozni számunkra, ha jutalomként tekintünk azokra a körülményekre, amelyekért nem mi dolgoztunk meg és nekünk megjáró javakként, amelyeket nem az érdemeinkért vagy igazságunkért kapunk. A szülői szeretet, amely körül veszi a kisgyermeket, annak ellenére, hogy csak annyit tett, hogy megszületett. A családi örökség, amiért nem mi fáradoztunk, mégis a miénk lehet. Az, hogy mindezekkel milyen módon élünk majd, gyarapítjuk vagy elherdáljuk az nagyban függ attól, hogy megfelelően értékeljük-e ezeket az áldásokat. Isten szeretete, jóindulata és segítsége sem azért vesz bennünket körül, mert megérdemeltük, hanem azért, mert ő így döntött. Van helye az érdemeinknek, a teljesítményünknek és az igazságunknak is, de csak akkor fogjuk helyesen kezelni őket, ha tisztában vagyunk azzal, hogy megajándékozottak vagyunk. Az a legnagyobb értékünk, hogy szeretnek bennünket és az, ha mi is ugyanezt tehetjük.

Mennyei Atyám, hálát adok, hogy minden igazságtalanságom és keménységem ellenére is lehajoltál hozzám és mint gyermekedet öleltél magadhoz Jézus Krisztus által.

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!