2023. június 21., szerda

Napi felülről:

„A világosság gyümölcse ugyanis csupa jóság, igazság és egyenesség.”

Pál levele az efezusiakhoz 5. rész 9. vers*

Áldott szerdát, a lélek tiszta fényének, mennyei világosságának hasznos, kívánatos és áldásos gyümölcseit kívánom minden testvérem számára!

A tisztán látáshoz megfelelő fényre van szükségünk. A lelkünk számára a mennyei világosság biztosítja ezt a lehetőséget. Az egészséges élet akkor virágzik és gyümölcsözik, ha elegendő fény áll a rendelkezésére. Amikor világosságban élünk, akkor nem másokra kell hagyatkoznunk, hogy megmondják, mit kellene látnunk és hogyan kellene élnünk, hanem saját magunk leszünk képesek arra, hogy azt tegyük, ami ténylegesen helyes, jóságos és igazságos. A gondolkodásunk, szavaink és a tetteink árulkodnak arról, hogy sötétben tapogatózunk, vagy van világos célunk és látásunk. A felülről érkező, mennyei fény bevilágítja azt az utat, ami a felfelé vezet, ezért nincs szükségünk semmilyen kerülő útra, rejtőzködésre vagy keresgélésre, hanem egyszerűen, átláthatóan és teljes bizonyossággal tehetjük a legjobbat, amire csak képesek vagyunk. Ezért első sorban arra kell törekednem, hogy ne engedjek a sötétség csábításának, a hiábavaló és haszontalan gondolatok és cselekedetek kísértésének, hanem éljek Isten őszinte, tiszta és számonkérhető világosságában, amelynek mindig jó gyümölcs lesz a következménye.

Mennyei Atyám, hálát adok a világosságért, amely tőled származik és bevilágítja a szívemet is, hogy onnan élet, jóság, igazságosság és egyenesség fakadjon!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!