2023. június 20., kedd

Napi felülről:

„Ne beszélj alapos ok nélkül senki ellen, különben ostobának tűnhetsz!”

A példabeszédek könyve 24. rész 28. vers*

Áldott keddet, bölcs, megfontolt és építő szívet és szavakat kívánok minden testvérem számára!

A különbözőségeink alapvetően ajándékok és az egészséges kapcsolatok elengedhetetlen hozzátartozói. Nem egyformák kell, hogy legyünk, hanem az egységet, a közösséget kell építenünk a saját adottságainknak megfelelően. A gondolat azonban mindig ott kísért a lelkünkben, hogy elítéljük azokat, akik mások, mint mi, nem hozzánk igazodnak. Ezért nagyon kell vigyáznunk arra, hogy a felszínes és könnyelmű véleményünk ne sodorjon bennünket kellemetlen helyzetbe és ne derüljön ki, hogy mennyire ostobák vagyunk, voltunk. Amikor társadalmi alapértékként megjelent a gyűlölködés, illetve a valós emberi értékek átértelmezése és félre tétele. Amikor a megtévesztés soha nem látott lehetőséget és tért kapott a józan gondolkodás héttérbe szorításával, nem is egyszerű megmaradni bölcs és igaz embernek, aki nem engedi magát félrevezetni és nem áll be az ellenségeskedők sorába. Amikor valaki gyorsan és elég hangosan mondja, képviseli a féligazságot, hazugságot, az lehet, hogy hatékony fegyver mások ellen, de valamit fontos éréket minden esetben le fog rombolni. Ez nem a mennybe vezető útirány, az arra van, ahová az igazságosság és az elkötelezett szeretet vezet!

Mennyei Atyám, hálát adok, hogy minden valós gonoszságom ellenére te látod a szívem vágyát utánad, a jó és igaz után!  Taníts, hogy bölcs és megfontolt szívvel lássak, gondolkodjak és szóljak!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!