2023. június 19., hétfő

Napi felülről:

„Minden, ami tőletek függ szeretetben történjen!”

Pál első levele a korinthusiakhoz 16. rész 14. vers*

Áldott hétfőt, a szeretetben megélt gondolatok, szavak és tettek kincseit, örömeit és erejét kívánom minden testvérem számára!

A világ legtöbb eseményére nincs befolyásunk, nem mi döntjük el, nem mi vagyunk a felelősek érte. Arra érdemes összpontosítani, ami a mi hatáskörünk, amit tőlünk, a hozzáállásunktól függ. Több, mint elhatározás kérdése, hogy a saját dolgaink milyen lelkülettel, szívvel és indulattal mennek végbe. Sokszor vágy szintjén megvan bennünk az akarat a jóra, de nincs erőnk azt végrehajtani, mert a hitünk, jellemünk nem elég szilárd, határozott és rendíthetetlen. Ebben segít a szeretet naponkénti gyakorlása. Először annak a felismerése és azért való hálaadás, hogy Isten mekkora türelemmel, gondoskodással és jóakarattal van felém. Szeretete naponként körülvesz, ha kell bátorít, ha szükséges akkor határozottan helyreigazít, de mindig hűséges és megbízható. Erre építve, ebből kiindulva kell a szívemet is megtanítani, átformálni, hogy már a rejtett gondolataimat is a szeretet uralja és töltse be. Ebben ráadásul még segítséget is kapok a Szentlélek jelenléte által, aki, ha el is felejtettem a lelkemmel újból és újból kész megkóstoltatni a mennyei Atya szeretetének jó ízét. Minden, ami tőlem függ, rajtam áll, az szeretetben foganjon, szülessen és növekedjen!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert jóságod, szereteted körülvesz, bátorít és segít megtanulni a helytállást minden jóban és helyesben.

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!