2023. július 8., szombat

Napi felülről:

„Aki lámpást gyújt, nem teszi rejtett helyre, sem véka alá, hanem a lámpatartóra, hogy a belépők lássák a világosságot.”

Lukács evangéliuma 11. rész 33. vers*

Áldott szombatot, az Istentől nyert világosság hatalmát, örömét és lehetőségét kívánom minden testvérem számára!

A nap fénye és ereje emlékeztessen bennünket folyamatosan arra a tényre, hogy számunkra ugyanilyen fontosságú és jelentőségű Isten dicsőségének, jelenlétének és szeretetének világossága. A lelkünk nem csupán földi dicsőségre szomjazik, bár ezt nem mindig tudjuk megfogalmazni magunknak, hanem ennél sokkal többre, valami maradandóra, múlhatatlanra. Miközben élményeket, sikereket és földi kincseket gyűjtögetünk, hogy boldogságot vásároljunk magunknak, nem engedhetjük meg, hogy lelki szemünk elsötétüljön és ne lássunk világosan a jövőnkre nézve. Az Örökkévaló képes és meg is tett mindent azért, hogy mennyei fényt gyújtson a szívünkbe, amit nem azért kapunk, hogy eltakarjuk vagy elrejtsük, hanem azért, hogy tiszta, világos és átlátható életünk legyen. A hitünk nem magánügy, mert fényforrás, amire önmagunkon kívül másoknak is szüksége van. Villanyt is azért kapcsolunk a lakásunkban, mert szeretnénk látni és világosságban élni, amit azok is érzékelni fognak, akik belépnek hozzánk. Élj a hited által és a fentről nyert világosságban járj, hogy el ne tévedj!

Mennyei Atyám, hálát adok azért a fényért, világosságért, amit tőled kaphattam! Ezzel és ebben szeretnék élni minden nap!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!