2023. július 6., csütörtök

Napi felülről:

„Azon a napon ezt fogod mondani: Hálát adok neked, Uram, mert bár haragudtál rám, elmúlt a haragod, és megvigasztaltál.”

Ézsaiás könyve 12. rész 1. vers*

Áldott csütörtököt, Istenünk vigasztaló és felemelő érintésének, megújításának megtapasztalását, átélést kívánom minden testvérem számára!

Mi teheti emlékezetessé, áldottá, különlegessé a hétköznapjainkat miközben annyi feladat, felelősség terheli a szívünket és a nehézségek félelmetes hegyként tornyosulnak a jövőnk útjában. Sokszor mindössze annyi történt, hogy elvesztettünk valami igazán lényegeset menet közben, mert az elérendő céljainkra összpontosítottunk és a kapcsolatainkat elhanyagoltuk. Egy őszinte ölelés, kedvesség, bátorítás és figyelmesség bearanyozhatja az egész napunkat, mert felemel a felhők fölé, ahol még mindig érezhetően ragyognak a szeretet sugarai. Ezeken túl és felett a lelkünk békességéhez és boldogságához az Örökkévaló jóindalata, kedvessége és öröme is létkérdés. Ennek érdekében pedig nem zárhatjuk ki az életünkből a mennyei Atya jelenlétét, akaratát és terveit az életünkre nézve. Mindaddig céltévesztetten haladunk a vesztünk felé, ameddig a lelkiismeretünk nem tisztul meg és nem látja Isten csodálatos munkáját az érdekünkbe. Nem arra születtünk, hogy békétlenségben, haragban vagy az Örökkévalótól elkülönítve próbáljunk megtalálni a szerencsénket, hanem arra, hogy hazataláljunk és a mennyei családunk, otthonunk legyen a mi vigaszunk és örömünk minden körülmények között.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert bár volt és volna miért haragudnod rám, mégis átöleltél szereteteddel és megvigasztaltál jóságod valóságával!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!