2023. július 4., kedd

Napi felülről:

„Tartsd meg és teljesítsd, amit kimondtál, amikor önkéntes áldozatot fogadtál Istenednek, az Úrnak úgy, ahogyan azt megígérted!”

Mózes ötödik könyve 23. rész 24. vers*

Áldott keddet, a hitünk, az Istennek megígért fogadalmaink megalkuvás nélküli megtartását és teljesítését kívánom testvérem számára!

A szavahihetőségünk, a saját ígéreteink betartása nem függhet a pillanatnyi körülményektől vagy a lehetőségeinktől, sem az emberei kapcsolatainkban, sem az Istennel megélt közösségben. Az egyik legfontosabb belső és saját értékünk a hűséges ragaszkodás a fogadalmunkhoz, a kimondott a vállalásunkhoz. Amikor ezeket nem tartjuk meg és nem teljesítjük, az nem egy apró jellemhiba, vagy gyengeség, hanem az igaz emberségünk elengedése. Tisztességesen meg kell gondolnunk minden ígéretünket! Elhamarkodottan, felületes ismeret alapján ne vállaljunk valami jónak tűnő elköteleződést, mert számonkérhető lesz rajtunk. A nem gondoltam komolyam, meggondoltam magam vagy mégis másképp döntöttem nem a becsületesség útjának jelzőtáblái. A legveszélyesebb mégis az Örökkévaló felé tett ígéreteink megmásítása vagy elhanyagolása. Egyrészt ő a szívünket vizsgálja, ezért képtelenség őt becsapni, félrevezetni vagy megtéveszteni. A hitünk szava és hűsége megmentheti az életünket, de el is ítélhet bennünket, ha komolytalanul félre tesszük vagy mellőzzük! Tartsd meg és teljesítsd, amit megígértél az Úrnak!

Mennyei Atyám, hálát adok megmentő jóságod jelenlétéért! Köszönöm, hogy ígéreteket adtál, amit hűségesen be is tartasz! Segíts, emlékeztess, hogy én is megtartsam és teljesítsem minden szavamat, vállalásomat!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!