2023. július 3., hétfő

Napi felülről:

„Mert a felemelkedés nem keletről, sem nyugatról, sem a sivatag hegyeiről származik, hanem Istentől!”

75. zsoltár 7. vers (6. vers)*

Áldott hétfőt, az Istenben vetett mély bizalom és reménység felemelő hatását és következményeit kívánom minden testvérem számára!

Nem újkeletű igény és reménység, hogy keletről vagy nyugatról várjuk a felemelkedésünket, jósorsunkat vagy a gyarapodásunkat. Ez meghatározója lehet egy-egy korszaknak, társadalomnak, hogy merről számít segítségre. Össze lehet hasonlítani érveket és tapasztalatokat, de a legveszedelmesebb, amikor ez még meg is osztja a közösséget, a családokat. Ameddig nem számolunk az Örökkévaló jelenlétével és áldásaival, addig ténylegesen ezek az emberi választások maradnak számunkra, amik lehetnek jobbak vagy rosszabbak, de akkor sem oldják meg az életünk legfontosabb, örök érvényű kérdéseit. Amennyiben csak az a célunk, hogy egy kicsivel gazdagabban, kényelmesebben vagy boldogabban éljünk, akkor is jól kell döntenünk azzal kapcsolatban, hogy mit tegyünk, merre keressük mindezt. A valódi, igazán felemlő élet azonban csak attól várható, aki képes a mennyet is megnyitni számunkra és már itt a földön formálni tud minket a helyes irányba. Az élő Istenbe vetett mély és elkötelezett bizalom túlmutat az emberi célokon, miközben két lábbal a földön jár, mégis felfelé tart!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert a valódi felemelkedést, sikert és győzelmet nálad és benned találtam meg!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!