2023. július 26., szerda

Napi felülről:

„Talán nem tőlem függ, hogy mit akarok tenni azzal, ami a sajátom? Talán a szemed azért rosszindulatú, mert én jó vagyok?”

Máté evangéliuma 20. rész 15. vers*

Áldott szerdát, irigységtől, rosszindulattól és zúgolódástól mentes lelkületet, szívet és gondolkodást kívánok minden testvérem részére!

Annyi feladatunk, felelősségünk és saját döntési területünk van, ahol helyt kell állnunk, amiért számon kérhetőek vagyunk, mégis rendszeresen mások dolgaiba avatkozunk bele, őket bíráljuk és miattunk vagyunk elégedetlenek, zúgolódok, irigyek. Nem csupán akkor, amikor valamilyen törvénytelen, gonosz dolog történik, hanem akkor is, amikor valami jóindulatból, segítő szándékból fakad, de mi kimaradunk belőle és így igazságtalanságnak éljük meg. Mindez megfertőzi a gondolkodásunkat, elűzi a hálás, megelégedett lelkületünket és valamiféle keserédes, önsajnáltató és önigazoló bosszúsággal táplál. Az is lélekromboló amikor az emberi kapcsolatainkban engedjük meg ezt a hozzáállást magunknak, mert ez vezet mérgező családi, munkahelyi és baráti környezethez, ahol az irigység és elégedetlenség vesz uralmat. Ennél is nagyobb baj, amikor Isten jóságát értjük félre és azt sérelmezzük, hogy ő miért olyan jó másokkal hozzánk képest. A mennyei Atya helyett szeretnénk eldönteni, hogy mit tegyen és hogyan, ahelyett, hogy arra figyelnénk, hogy amit mi kaptunk, amivel bennünket áldott meg, azt jóindulattal, jószándékkal és örömmel használjuk fel.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy jóságod valóságos és messze túlmutat rajtam! Taníts olyan szemmel nézni és látni, amelyben jóindulat és jószándék uralkodik!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!