2023. július 28., péntek

Napi felülről:

„Milyen boldog és áldott, aki benned bízik, Örökkévaló, Seregek Ura!”

84. zsoltár 13. vers*

Áldott pénteket, az Örökkévalóban vetett bizalom és hit biztonságot, békességet és boldogságot termő gyümölcsét kívánom minden testvérem számára!

Miért keltünk fel ma reggel? Mi a volt a hitünk, elképzelésünk és várakozásunk a mai nappal kapcsolatban? Erre lehet válaszolni felszínesen vagy teljesen egyszerűen, természetesen, de igazából van egy mélyebb része is ezeknek a kérdéseknek. Az életünk sohasem választható el attól, hogy kiben, miben hiszünk és bízunk meg. A boldogságunk első sorban attól függ, hogy a mindennapokat, a körülöttünk zajló eseményeket milyen szemmel nézzük, mennyire van összhangban a reménységünk a valósággal. Az ember képes, a hite szerint élni, az alapján nézni és alakítani a világot, ami egy különleges, felülről kapott ajándékunk, de egyben veszélyes fegyver, hiszen van olyan torz, vak- és tévhit, amely nem jövőt épít, hanem rombol, nem áldás, hanem átok, nem életet ad, hanem gyilkos. Az Örökkévaló, mennyei Atya nem akarja, hogy hazugságban, sötétségben és tévutakon járjunk, ezért nyújtott segítő kezet számunkra, hogy azt elfogadva és megragadva legyen miért és kiért felkelnünk naponta. Legyen olyan szilárd, tiszta és bizalommal teljes hitünk, amelynek boldogságot termő gyümölcsét folyamatosan élvezhetjük!

Mennyei Atyám, boldog vagyok és áldott, mert bennedd bízhatok és reménykedhetek!      

*Egyszerű fordítás (Zsolt 84,12)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!