2023. július 21., péntek

Napi felülről:

„Azért tette ezt, hogy a föld minden nemzete megtudja, milyen hatalmas az Örökkévaló, és hogy ti mindvégig tiszteljétek és féljétek Istenünket, az Örökkévalót.”

Józsué könyve 4. rész 24. vers*

Áldott pénteket, Isten világos és tiszta megismerésének, tiszteletének és szeretetének örömét és békességét kívánom minden testvérem számára!

Isten nem hagyott magára bennünket, de megkaptuk azt az önállóságot, hogy mi magunk dönthessünk arról, hogy milyen életet szeretnénk választani. Eredetileg arra lettünk megteremtve, hogy az Örökkévalóval közösségben találjuk meg és élvezhessük a boldogságunkat és biztonságunkat. Ennek ellenére tőle független életet kezdtünk el élni úgy, hogy mi mondhassuk meg, mi a jó és mi a rossz, mi helyes és mi helytelen, mi az igaz és mi a hamis. Ezzel teljes mértékben éltünk a nekünk adatott szabadsággal, de nem vettük figyelembe azt, akitől kaptuk ezt a lehetőséget. Különböző erkölcsi értékeket, kultúrát, vallást alakítottunk ki, amelyek gyökere visszanyúlik a teremtettségünkre, de már csak nyomokban tartalmazza az eredeti tervet. A Mindenható azonban nem mondott le rólunk, de nem a szabadságunkat vette el tőlünk, hanem megnyitott önmaga felé azt az ajtót, amit mi befalaztunk büszkeségünk tégláiból. Őáltala és benne találjuk meg még mindig a teljes és örök békességünket. A mennyei Atyát megismerni, megszeretni és vele lenni a valódi életcélunk, amiben minden igaz vágyunk is teljessé válik.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert önfejűségem ellenére magadhoz hívtál Jézus Krisztus által, hogy megismerjelek, megszeresselek és veled éljek most és mindörökké!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!