2023. július 23., vasárnap

Napi felülről:

„De látva, mily jó a nyugalom, és milyen szép a föld, teher alá hajtja vállát, és robotoló szolgává lesz.”

Mózes első könyve 49. rész 15. vers*

Áldott vasárnapot, a kényelmes, könnyen gazdagodó élet veszélyeinek, kísértésének felismerését és elkerülését kívánom minden testvérem számára!

Miközben a jóra vágyunk, boldogságra és megelégedettségre törekszünk ezt egyenlővé tesszük az anyagi jólét meglétével, a kényelmes életkörülmények biztosításával. Talán ennek előteremtéséért dolgozunk a legtöbbet az életünkben. Készek vagyunk akár mások robotoló szolgáivá lenni, olyan munkaterheket vállalni, amelyek elveszik a lelkünk szabadságát és lehetőségeit, csakhogy egyet léphessünk előre a ranglétrán. Nagyon veszélyes út ez, mert a valódi szükségeinkből indul ki, de nem lát tovább a jelen javainál és becsukja azt az ablakot, amely a rálát a felülről kapott elhívásunkra. A nyugalmas, gazdagodó életre való vágy önmagában egy teljesen természetes, belénk teremtett irányultság, de nem cél, hanem egy következmény lehet, lesz, ha keressük, felvállaljuk és betöltjük az Istentől nyert küldetésünket. Aki első sorban kényelmes, gondoktól mentes életet akar, az nem fog gyermeket vállalni, ha tehetné sem, mert sok évtizedes leterheltséggel jár, de ezzel nem megnyeri a jövőjét, hanem elveszti az élete kiteljesedésének lehetőségét itt a földön. Aki nem figyel szívében a mennyei hívásra, mert ide köti minden vágya, az nem jót tesz önmagának, hanem elutasítja a legnagyobb kincset, ajándékot, amit valaha is kaphat. Most még a küzdelem ideje van, de az Úr elkészítette számunkra az igazi nyugalom áldásait is!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert a jelenem és a jövőm is benned lehet teljes! Nem akarom levenni a szemem arról az elhívásról, melyet a te országodban találtam meg!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!