2023. július 19., szerda

Napi felülről:

„Amikor pedig meghívnak, megérkezve a legutolsó helyet foglald el, így amikor odajön az, aki meghívott téged ezt fogja majd mondani: Barátom, gyere hozzám közelebb! Akkor majd tekintélyed lesz mindazok előtt, akikkel együtt foglaltál helyet.”

Lukács evangéliuma 14. rész 10. vers*

Áldott szerdát, a valós tekintély, megbecsülés és elismerés kiérdemlését, kivárását és örömét kívánom minden testvérem számára!

Nem könnyű kivárni, hogy mások dicsérjenek meg, emeljenek feljebb vagy fejezzék ki az elismerésüket, pedig ez a tekintélyünk beérett, édes gyümölcse. Amíg idő előtt szeretnénk szüretelni, hogy minél többnek és jobbnak látszódjunk, abban mindig benne lesz a megszégyenülés keserű lehetősége, mert mi döntöttünk mások helyett. Az is fontos visszajelzés, hogy az utolsó helyen maradunk, mert senki sem lát ennél többre méltónak, de ezzel nem vesztettünk semmit, amíg tudjuk, hogy mi is a csapat része vagyunk, van helyünk az asztalnál. A megbecsülést lehet elvárni, megkövetelni és kikönyökölni, de valójában meg kell érte dolgozni, ki kell vívni és be kell várni, mert ha méltók vagyunk rá, akkor be fog érni, ha pedig nem, akkor ne foglaljuk el beképzelt módon mások jól megérdemelt helyét. Többre vágyni nem bűn, de soha ne akarjuk türelmetlenül beelőzni a megfelelő időt, mert mi fogunk rosszul járni. Ráadásul az emberek elismerése, tisztelete nem feltétlenül igazságos, ezért annyira fontos bízni és hinni az Örökkévaló igazságában és felemelő szeretetében.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy megszólítottál és meghívtál magadhoz! A legkisebb helyet sem érdemelném meg asztalodnál, de szereted mégis felemelt, ezért tőled várom a valódi tekintélyt, megbecsülést és elismerést!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!