2023. július 1., szombat

Napi felülről:

„Mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísértésbe.”

Jakab levele 1. rész 14. vers*

Áldott szombatot, a kísértések, tévelygések és elbukások hátterének felismerését, megértését és ellenük való hatékony harcot kívánok minden testvérem számára!

Az életutunk nem egy sima, egyenes és kibetonozott országút, amelyen probléma nélkül haladhatunk, hanem egy folyamatos felfedezés és útkeresés. Tele van nem várt csapdával és veszéllyel, amit kellő odafigyeléssel elkerülhetünk, de talán a legnehezebb saját önpusztító vágyainkkal és csalóka kívánságainkkal megküzdeni. Az teljesen természetes, hogy többre akarunk jutni az életben, de mások jólétét, szerencséjét és sikereit látva több olyan kívánságot is felnevelhetünk a szívünkbe, ami nemhogy segítene számunkra, hanem egyenesen veszélybe sodor. Ezek a kívánságok, ha nem időben ismerjük fel őket úgy belegyökereznek a lelkünkbe, hogy egyedül már nem is leszünk képesek megszabadulni tőlük. Ilyen lehet az az egyszerű vágy, hogy hozzájuk hasonlóak akarunk lenni, miközben egészen mások a lehetőségeink, ajándékaink és erősségünk. Mások életét próbáljuk utánozni, és ezért a magunkét nem teljesítjük be. Az irigység szintén ebből fakadó kívánság, amiből többféle gonosz kísértés is kihajthat. Nem erre lettünk megteremtve, hanem arra a szabadságra és gyümölcsöző életre, ahol a kívánságainkat is a hitünk, szeretetünk és a reménységünk táplálja és élteti!

Mennyei Atyám, köszönöm jóságod jelenlétét az életemben! Segíts, hogy kívánságaim tiszták, felfelé és előre mutatóak legyenek, hogy nehogy becsapjanak és csapdába ejtsenek engem!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!