2023. december 8., péntek

Napi felülről:

„és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban.”

Pál levele a filippiekhez 4. rész 7. vers*

Áldott pénteket, a szívünk és gondolataink Istenben elrejtett békességét kívánom Jézus Krisztus által minden testvérem részére!

Jézus Krisztus születésének ünnepére készülünk, legalábbis karácsony eredeti értelmében. Igaz, hogy ez a tény mára inkább csak meseszerűen jelenik meg a háttérben és a középpontban nem ő van, hanem mi magunk. A születésnapos elvégezte a dolgát azzal, hogy csodálatos módon a világra jött, de a többi már a mi dolgunk, ünneplésünk, üzletünk és életünk. Pedig éppen azért érkezett meg közénk, mert ilyenek vagyunk. Vágyunk a szeretetre, meghittségre és békességre, de a szívünk tele van önző, irigy, keserű és istentelen gondolatokkal, ezért bántjuk egymást és még a legtisztább érzéseket is beszennyezzük. Isten békessége azonban ténylegesen meglátogatott minket Jézus Krisztusban, aki nem csak réges-régen volt valamikor, hanem most is van! Az ünnepeltnek van lehetősége arra ma is, hogy minden értelmet meghaladóan, minden képzeletet felülmúlóan betöltse lelkünket, akaratunkat reménységgel, békességgel és szeretettel. Ez a legértékesebb ajándék, amit valaha is kaphatunk! Mindezt kihagyni az ünneplésünkből, nem csupán feledékenység, hanem önmagunk elleni bűn, hiszen pont ez hiányzik legjobban az életünkből!

Mennyei Atyám, hálát adok azért a békességért, ami mind a szívemet, mind a gondolataimat meg fogja őrizni minden körülmények között Jézus Krisztusban!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!