2023. december 7., csütörtök

Napi felülről:

„Figyeljetek azonban arra, hogy jóságotokat ne emberek előtt akarjátok bizonyítani, hogy látható legyen számukra, mert ezzel nem szerezhettek megbecsülést a mennyei Atyátoknál.”

Máté evangéliuma 6. rész 1. vers*

Áldott csütörtököt, az igaz emberség és jóság tiszta, hittel teljes gyakorlását kívánom minden testvérem számára!

Az ünnepi előkészület főként arról szól, hogy milyen formában, módokon és ajándékkal kedveskedjünk családunk, barátaink számára! Ekkor költjük el az évi jóságkeretünk túlnyomó részét, próbálunk törleszteni szeretet-tartozásainkból valamennyit. Minél inkább be akarjuk mutatni, bizonyítani, hogy bennünk is van elég jóság, szeretet és odafigyelés. Ez teljesen természetes és egészséges vágy, de nem szabad, hogy csak egy szépen megrendezett, színpadi előadássá váljon az ünneplésünk, ami eltakarja a valós érzelmeket, hogy jó pontokat gyűjtsünk mások előtt. Az igaz emberségünket nem mások véleménye alapozza meg, hanem az Örökkévaló ítélete. Amit adunk, ajándékozunk és jótékonykodunk akkor fog igazán a javunkra válni, ha önzetlenül, hátsó szándék és viszonzás nélküli szeretettel tesszük. Ez a nehezebb út, mert lehet, hogy kizárólag felülről fogunk érte elismerést, megbecsülés kapni, de ez formálja leginkább nemessé, értékessé a szívünket. Kirakat szeretettel csodálókat szerezhetünk, de valójában átverjük és kihasználjuk őket, ha nincs mögötte ennél sokkal több. A szeretet mélységét az mutatja meg igazán, amit akkor is megteszünk, amikor nem kapunk érte emberi dicséretet, mert a szívünk igazságának túlcsordulásából fakad.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy hozzám is eljutott ajándékozó szereteted jósága. Segíts, hogy ez legyen számomra a forrás, a példa és a cél is az ünnepekre készülődve!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!