2023. december 6., szerda

Napi felülről:

„Ti azonban szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót, és adjatok kölcsön, semmit sem várva érte: nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek, mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt.”

Lukács evangéliuma 6. rész 35. vers*

Áldott szerdát, a szeretet békességteremtő erejének és hatalmának megtapasztalását és használatát kívánom minden testvérem számára!

A mennyei szeretet ereje képes átlépni azokat a határokat, amelyeket saját igazságunk, önző gondolkodásunk és irigy természetünk emelt védelem gyanánt. Ez a nap is azért lett ilyen különleges ünneppé, szokássá, mert volt valaki, aki élt az ajándékozó szeretet hatalmával. Példává lett a világ számára és ma sokak, különösen a gyermekek napját aranyozza be. Azonban még ennél is többre képes a felülről táplálkozó jóság és emberség. A meg nem érdemelt jóakarat, irgalom és együttérzés mind mennyei kincsek, amit az örökkévaló naponta szétáraszt az egész világra. Ehhez az éltető, reményt és esélyt adó szívhez csatlakozhatunk, amikor átlépve a társadalmi elvárásokat, a megszokott kereteket, az általánosan elfogadott elveket mégis a szeretetet választjuk az ellenségeskedés helyett. Annak ellenére teszünk jót, segítünk és adunk lehetőséget, hogy nem kapunk érte azonnal viszonzást, jutalmat, elégtételt, hálát és köszönetet. Ehhez már valami több kell, mint ami természet szerint mi vagyunk és éppen ezért kaptuk a Magasságostól ajándékba az ő Fiát, Jézus Krisztust!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy minden gonoszságom, hálátlanságom ellenére mégis jó vagy hozzám, körbeveszel szeretettel és kimentesz az önző élet mocsarából!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!