2023. december 5., kedd

Napi felülről:

„Most viszont inkább bocsássatok meg neki, és vigasztaljátok meg, hogy a túlságosan nagy szomorúság valamiképpen meg ne eméssze az ilyet.”

Pál második levele a korinthusiakhoz 2. rész 7. vers*

Áldott keddet, mások lelki állapotára, helyzetére és nehézségeire való érzékeny figyelmet kívánok minden testvérem számára!

Időnként szükségünk van arra, hogy szembe nézve hibáinkkal, bűneinkkel és téves gondolkodásunkkal elsírjuk magunkat. Azonban egyáltalában nem mindegy, hogy ebben a helyzetben miért is bánkódunk. Amikor első sorban saját magunkat sajnáljuk és szerencsétlenségünket, akkor könnyen lehúzhat bennünket a kétségbeesés és keserűség mocsara, amiből magunktól nehéz megszabadulni. Ráadásul ilyenkor sokszor azokat fogjuk hibáztatni, akik mellettünk állnak, segíteni szeretnének, mi pedig az elkeseredésünk köveivel dobáljuk őket, sok fájdalmat okozva számukra. Mint, amikor fuldoklóként a minket megmenteni akarót lehúzzuk görcsös erőlködésünk közben. Itt nem arra van szükség, hogy az igazságunkat hangoztassuk, hogy többnek, jobbnak érezzük magunkat a jogosan szenvedőnél, még kevésbé a sértődés és neheztelés távolságtartásának. Meg kell bocsátanunk és esélyt kell adnunk számára az újrakezdésre, ha kell naponta többször is! Nem tudunk mindenkit megmenteni a bánat emésztő tüzétől, de legalább meg kell próbálnunk, mert Isten is ezt teszi velünk és mi is ezt várnánk másoktól, ha ilyen helyzetbe kerülnénk!

Mennyei Atyám, hálát adok a szerinted való megszomorodás, bűnbánat gyógyító csodájáért és a megbocsátás felemelő, megmentő erejéért!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!