2023. december 14., csütörtök

Napi felülről:

„Ha szükség lenne arra, hogy dicsekedjek, akkor az erőtlenségeimet fogom majd kiemelni!”

Pál második levele a korinthusiakhoz 11. rész 30. vers*

Áldott csütörtököt, a gyengeségeink, erőtlenségeink szerepének elismerését és kiemelését kívánom minden testvérem számára!

Erőssé szeretnénk válni és maradni, hiszen arra születtünk, hogy terheket és felelősségeket vállaljunk, hordozzunk. Biztos oszlopként a helyünkön lenni, hogy lehessen ránk számítani, építeni. A gyengeségeink látszólag akadályoznak ebben, ezért inkább el szeretnénk titkolni őket, mert szégyenteljesnek érezzük a jelenlétüket. Valójában csak akkor és addig látjuk így, amíg bizonyítani, igazolni szeretnénk a saját érdemeinket a föld és a menny előtt is, hiszen ezzel az erőtlenségeinket kudarcként fogjuk megélni. Pedig ezek a mi nagy lehetőségeink arra, hogy felismerjük azt, hogy az Örökkévalóra nem csupán számítani lehet, hanem csak vele együtt lesz győztes a küzdelmünk. Kiderül, hogy minden egyes hiányosságunk oda vezethet őhozzá, aki legtöbbször nem elveszi ezeket tőlünk, hanem megmutatja, hogy ezzel együtt szeret és értékel minket. Sőt így tud velünk, bennünk és általunk igazán munkálkodni, mert a büszke énünk árnyéka nem fogja eltakarni, háttérbe szorítani az ő jelenlétét és dicsőségét! Légy büszke Istenedre, aki gyengeségeidet felhasználja arra, hogy az ő tökéletes szeretete sikerre vigye az életedet!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy veled, benned és miattad merem elismerni, kiemelni az erőtlenségeimet, mert megtapasztaltam, hogy ezek a te eszközeid arra, hogy győztes lehessek!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!