2023. december 13., szerda

Napi felülről:

„Távol legyen tőled, hogy hamisan beszélj, az igazság elferdítését messze kerüld!”

Példabeszédek könyve 4. rész 24. vers*

Áldott szerdát, a hamis megtévesztés, elferdített igazság és a leplezett gonoszság felismerését, megítélését és elhagyását kívánom minden testvérem számára!

Az a baj, hogy a hazugság, hamisság és csalás annyira könnyen és egyszerűen alkalmazható megoldás a problémák esetén, hogy nehéz távol tartani magunktól. Azonban, ha elkezdjük használni bármelyiket a legkisebb mértékben is, legközelebb már nem fog akkora lelkiismeret furdalást okozni. Nagyon gyorsan függővé válhatunk, igaz ezt általában titokban szeretnénk tartani, mint a zugivók. Még szembesülni sem könnyű vele, mert egy idő után úgy hozzánk nő, a jellemünk része lesz, mintha nem is tudnánk meglenni nélküle. Pedig érdemes minél hamarabb és gyorsabban megszabadulni tőlük, mert megakadályozzák a lelki növekedésünket és mérgezik a kapcsolatainkat. A hamis megtévesztés, félrevezetés és az igazság elferdítése a gonoszság fegyverei, eszközei, amelyektől határozottan távol kell tartani magunkat, ha a jót akarjuk választani és követni. Az igazságot, valóságot azért olyan nehéz felvállalni, mert lelepleznek bennünket és bármiféle megszégyenülés az egyik legnagyobb félelmünk. Mi döntünk arról, mi vagyunk a felelősek azért, hogy mit gondolunk és beszélünk, ezért arról is, hogy ez tiszta, egyenes és őszinte legyen Isten és emberek előtt is!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy te szeretettel teljes igazsággal szólítottál meg! Nem titkoltad el a valóságot, nem tévesztettél meg soha. Segíts, hogy távol legyen tőlem is mindenféle hazugság, csalás és hamisság!  

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!