2023. augusztus 5., szombat

Napi felülről:

Visszaszólva a gonosz lélek ezt mondta nekik: „Jézust valóban ismerem, Pálról is tudom, hogy kicsoda, ellenben ti kik vagytok?” 

Az apostolok cselekedetei 19. rész 15. vers*

Áldott szombatot, a gonosz elleni harcban valódi, erővel teljes és eredményes küzdelmet kívánok minden testvérem számára!

Azzal együtt, hogy rengeteg csodálatos dolog van a földön és sokféle jószándék van az emberek szívében, a gonoszság léte mégis valóságos körülöttünk, sőt sokszor bennünk is. Ez pedig nem csupán neveltetés kérdése, nem a társadalmi fejletlenség gyermekbetegsége, hanem korokon, nemzeteken túlmutató, velünk élő probléma. Helyes szabályokkal, jó törvényekkel korlátok közé lehet szorítani a munkáját, de ezzel mindent nem tudunk megoldani, mert a gonosz lélek ettől még nem szűnik meg létezni, csak ott keres helyet, ahonnan nem kell menekülnie. A mindennapjaink harca a megélhetésünkért, boldogulásunkért és a hitünkért nem csupán testi és emberi küzdelem, hanem egy lelki csata is a rosszal szemben. Ebben pedig élet-halál kérdés, hogy kik is vagyunk valójában? Ki áll mellettünk, kihez tartozunk és kinek a segítségére számíthatunk? Önbecsapás azt gondolni, hogy egyedül majd boldogulunk a gonosszal szemben mennyei erősítés, támogatás nélkül. Ezt pedig nem varázsigékkel, szent tárgyakkal vagy nevekkel érhetjük el, hanem azzal, ha velünk, bennünk él Isten lelke és neki engedelmeskedünk a harcainkban. Ez ad lelki tekintélyt még a gonosz lelkekkel szemben is!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nem kell egyedül küzdenem a gonosz elleni harcban, mert befogadtál és gyermekedként mennyei védelemben részesítesz!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!