2023. augusztus 3., csütörtök

Napi felülről:

„Az ostoba mindent elhisz, amit hall, a bölcs pedig minden lépését jól meggondolja.”

Példabeszédek könyve 14. rész 15. vers*

Áldott csütörtököt, hiszékenységtől, ostobaságtól és meggondolatlanságtól mentes szívet kívánok minden testvérem számára!

A hittel teljes élet, szív nem hiszékeny és nem meggondolatlan. Utánanéz annak, amit mondanak neki, nem lehet könnyen becsapni vagy rászedni, mert bölcsen lát és megfontolt. Mind a hétköznapi dolgainkban, mind az Isten országával kapcsolatban lényeges alapok ezek, mert folyamatosan ki vagyunk téve annak, hogy át akarnak ejteni bennünket, félre akarnak vezetni és csapdába ejteni, amiből azután elég nehéz kimászni. Az okos, előrelátó lélek ugyanazon az úton jár, mint az együgyű, mégis elkerüli a komoly veszélyeket, mert vigyáz a lépéseire. Nem a látszat szerint ítél, nem annak ad igazat, aki a leghangosabban beszél. Átlát a hízelkedő, mézes-mázas, hazug szavakon, mert jól használja az értelmét. Nem a könnyelmű, csábító utat választja, hanem azt, amelyik a hosszútávú céljai felé vezetnek és azt segítik elő. Egy kisgyermeket azért kell tanítani, azért nem dönthet fontos kérdésekben egyedül, mert még tapasztalatlan, ezért könnyen megtéveszthető. Egy érett felnőttől elvárható, hogy felelősség teljesen gondolkodjon és lépjen, vagyis használja azokat az adottságait, amelyeket pont ezért kapott.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert lehetőséget adtál, hogy értelmes és bölcs szívvel, hittel gondolkodjak és döntsek. Ennél kevesebbel nem szeretném beérni soha!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!