2023. augusztus 2., szerda

Napi felülről:

„Joppéban élt egy Tábita nevű tanítvány, akit görögül Dorkásznak hívtak, (ami zergét jelent). Ez az asszony mindig jót tett mindenkivel, és sokszor adakozott a szegényeknek.”

Az apostolok cselekedetei 9. rész 36. vers*

Áldott szerdát, valóságos, igaz és becsületes nevet kívánok minden testvérem számára!

Nem az a cél, nem az a legfontosabb, hogy jó híred legyen, hanem az, hogy valóságosan telve legyél irgalommal és szeretettel. Amíg a hírnév szeszélyes és attól függ, hogy éppen mi a divatos, ki alakítja a közbeszédet, addig az igaz emberség rendíthetetlen és kitartó. Ne azért segíts, adakozz és tégy jót, hogy az emberek csodálatát kivívd, mert ezzel közben meghiúsítod a hosszútávú eredményeket, vagyis azt, hogy jobb emberré formálódj, és elvesztegeted a mennyei Atya áldásának ajándékait. A neved becsületét és értékét a szíved, szándékaid tisztasága, mélysége és elkötelezettsége formálja ki. Abba nem volt beleszólásod, nem tudtad befolyásolni, hogy a szüleid milyen nevet válasszanak számodra, de azt igenis, hogy ma mit jelent ez a név, milyen érték, ember van mögötte. Vajon milyen nevet kapnál, ha most kellene elnevezni téged a belső értékeid alapján? Magamat bizonyára valamilyen szép névvel illetném, de mit gondolhatnak rólam Isten angyalai, ők kinek látnak engem, a lelkemet? Most van a megfelelő idő arra, hogy egy önző, beképzelt és magamutogató hozzáállás helyett, egy áldozatkész, jószívű és segítőkész életet építs fel az Örökkévaló által!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy még van idő jót tenni, jobbá formálódni és áldássá válni a kezedben!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!