2023. augusztus 6., vasárnap

Napi felülről:

„A földrengés után tűz támadt; de az Úr nem volt ott a tűzben. A tűz után halk és szelíd hang hallatszott.”

Királyok első könyve 19. rész 12. vers*

Áldott vasárnapot, a csodákon és félelmetes eseményeken túlmutató, de a lélek számára érthető csendes és szelíd isteni szó meghallását és megértését kívánom minden testvérem számára!

Illés próféta különleges és csodás eseményeken keresztül bizonyította, hogy az Örökkévaló Isten valóságosan és erőteljesen jelen van közöttük. Számára nem volt kétséges, hogy a Mindenható mire képes és az sem, hogy milyen hatalmas módon munkálkodik. Azonban ezek a csodálatos események és nagy hite sem volt elég ahhoz, hogy a lelke is megnyugodjon. Félelemmel és elkeseredéssel a szívében menekült, mert úgy érezte nincs értelme mindannak, amit tesz. Rettentően belefáradt a küzdelembe és a győzelmek ellenére is vesztesnek érezte magát. Elrejtőzött, de hite végül odavezette Isten jelenlétébe, hogy meghallja azt a csendes és szelíd hangot, amely már neki és érte szólalt meg, hogy békességet, reménységet és értelmet találjon élete következő szakaszára, addig, amíg el nem viszi magával az Úr.

Jó és nagyszerű dolog átélni csodákat. Van értelme és kell imádkozni gyógyulásokért. Félelmetes, mégis leírhatatlan a természet tomboló erői közben is érezni Isten valóságát. Legfontosabb mégis annak a halk és megnyugtató hangnak a megértése és követése, ami nekünk szól felülről, a mennyei Atyától, hogy szívünk békességét benne találhassuk meg!

Mennyei Atyám, köszönöm minden csodádat, de legjobban azt, hogy lehajoltál hozzám, a lelkemre beszéltél, megnyugtattál és cél adtál az életemnek!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!