2023. április 7., Nagypéntek

Napi felülről:

„Miután Jézus elfogadta az ecetet, ezt mondta: Elvégeztetett! És fejét lehajtva, kilehelte lelkét.”

János evangéliuma 19. rész 30. vers*

Áldott Nagypénteket, az értünk, miattunk és helyettünk vállalt isteni áldozat, szenvedés és odaadás felszabadító erejét kívánom minden testvérem részére!

Sokféleképpen élhetjük az életünket, de egyáltalában nem mindegy, hogy mit mondhatunk el majd a legvégén. Elvégeztük, befejeztük a felülről kapott feladatunk, küldetésünk vagy bele se fogtunk? Nagypénteken Jézus beteljesítette, befejezte és elvégezte mindazt, ami testi életében rábízatott, amiért megszületett. Ezt nem tudta befolyásolni az sem, hogy erőszakos halált szenvedett mások bűne, irigysége és gyűlölete miatt. Nem tudtak tőle elvenni semmilyen további lehetőséget, mert ő adta át, szolgáltatta ki magát önként. Nem félelemből vagy rettegésből, hanem szeretetből és odaszánásból. Élhetett volna tovább is, de felvállalta a bűneink súlyát és következményét, ami csak halállal végződhetett. Az ő szenvedése lett a mi valódi békességünk megteremtője. Az ő fájdalmai, sebei lettek a lelkünk halálos betegségének mindenható gyógyszerei. Az ő szeretete a reménységünk biztosítéka, mert vele, benne és általa mi is megérthetjük és betölthetjük az igazi életcélunkat, hogy ne az elmulasztott lehetőségek vádjával végezzük be, hanem a győztesek örömével!

 Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nekem és értem is szólt Jézus utolsó szava a kereszten: „Elvégeztetett!”

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!