Nagypéntek – Halál helyett élet

Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk.

Róma 5:8 (HUNB)

A bűn egyik alapértelmezett szörnyű következménye a halál, azonban ezzel életünk végén szembesülünk úgy igazán. Ami a végső tragédián túl végtelenül szomorú, az a haláltusa, amit a lelkünk vív az Isten közelsége nélkül. Olyan ez, mint amikor valaki víz alatt próbál levegőért kapkodni, viszont amíg a fuldokló minden porcikája sikolt az életért, addig a lelkünk haldoklása lassú, csendes, tompa kín, ha elég távol vagyunk Istentől, ha elég kemény a szívünk, már fájdalmat sem érzünk.

Ebben az állapotban csak távoli teher a figyelmeztetés, bosszantó a kijózanító szó, mint a szúnyog, csak arra vágyunk hogy maradjon abba a zümmögés… A falaink miatt kell Jézusnak zörgetnie, nem csak egyszer „becsengetni”, mert úgy hozzá lehet szokni, úgy bele lehet tompulni, annyira ki lehet zárni a már fárasztó hangot, hogy fel sem tűnik hogy az élettől tartjuk távol magunkat. Pedig Jézus adni akarja és adja a lehetőséget a megtérésre. A rendelkezésre álló időnk véges, most kellene ajtót nyitni, és összetörni, hogy aztán még időben felépíthessen Isten, és meg tudjunk állni az utolsó időkben, mert az idők gonoszak.

“Drága Jézus, köszönöm hogy annyira szeretsz, hogy a keresztet is vállaltad értem. Felfoghatatlan csoda, hogy a halálomat helyettem átélted, életre cserélted, sőt, gyermekeddé fogadtál és királyi méltóságba emeltél! Istenem, tudom hogy még nem végeztél azzal a munkával, amit bennem elkezdtél. Kérlek segíts, hogy hadd tudjam megnyitni a szívem az általad előkészített változásokra, mert még ez sem megy nélküled. Szükségem van a te kegyelmedre, áraszd rám a te Szent Szellemedet, hogy felismerjem az alkalmas időt, és bölcsen éljek a lehetőségeimmel! Ámen!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!