2023. április 28., péntek

Napi felülről:

„Gyökeret versz az igazságban, és megerősödsz benne rendíthetetlenül. Távol marad tőled minden pusztítás és romlás, gondolnod sem kell vele. Közeledbe sem jön a rettegés, nem kell félned tőle.”

Ézsaiás könyve 54. rész 14. vers*

Áldott pénteket, a rendíthetetlen igazságban való mély meggyökerezést és megerősödést kívánom minden testvérem számára!

Az emberi igazságunkért képesek vagyunk küzdeni, harcolni és kitartani akár mindhalálig, de ezzel még nem oldottuk meg az életünk alapvető problémáit. Amikor viszont Isten igazságába mélyülünk el, abban eresztünk erős gyökeret, az kihat a lényünk minden területére, ráadásul nem korlátozódik a földi létünk idejére. Az igazságosság egy éltető talaj, nem egy szabálygyűjtemény, vagy eszmerendszer. Aki ebben él, növekszik és fejlődik, annak minden gondolata, szava és tette ebből táplálkozik. Arra vezet, hogy ne öncélú, másokat kihasználó, elnyomó vagy leuraló lelkülettel éljünk, hanem közösségben, csapatban és egységben. Mindez olyanná formálja a lelkünket, mint az erdőben, mélyen gyökeret eresztett hatalmas fa, amelyet a legerősebb szélvihar sem képes kidönteni, csak legfeljebb megtépázni. A rettegés fel fog tűnni a láthatáron, de nem lesz képes megnyomorítani és félelemben tartani bennünket, mert rendíthetetlen alapokat szereztünk. Ez a gyümölcse és következménye annak, ha kitartóan ragaszkodunk a felülről kapott értékeinkhez és elhívásunkhoz!

Mennyei Atyám, hálát adok rendíthetetlen igazságodért és azért a lehetőségért, hogy én is, belegyökerezhetek és megerősödhetek ebben!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!