Bővölködő élet (5)

Az előző napokban sorra vettük mennyi mindent kérhetünk, kaphatunk és kapunk is a mi gondoskodó, mennyei Atyánktól. Ma arról szeretnék röviden írni, hogy mit tanít nekünk az Atya arra vonatkozóan, hogy mit kezdjünk azzal a gazdagsággal, amiben minket részesít.

Dicsérjétek az Urat! Boldog ember az, aki az Urat féli, sok örömöt talál parancsolataiban….Vagyon és gazdagság lesz házában, igazsága örökre megmarad….Bőven adakozik a szegényeknek, igazsága örökre megmarad, hatalma dicsőségesen emelkedik.

112 Zsolt 1,3,9.

Micsoda ígéret. Itt újra láthatjuk, hogy mi a sorrend. Dícsérjétek az Urat! Boldog ember az, aki az Urat féli… És akkor, vagyon és gazdagság lesz házában. A mai nap pedig a következő versre (9. verset) szeretném felhívni a figyelmeteket: Bőven adakozik a szegényeknek. És utána mi fog történni? Mit gondoltok, mit mond az ige?

Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik, más meg szűken méri a járandóságot, mégis ínségbe jut. Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.

Péld 12;24-25

Ez azt jelenti, hogy teljesen más törvényszerűségek érvényesülnek Isten országában, mint e világban. Isten országa pedig bennünk és köztünk van. Tényleg eszerint az elv szerint élek? Rajtunk keresztül is látja a világ, hogy Isten országa mennyivel másképp működik, mint a látható világunk?

Imádkozzunk azért, hogy felfedezhessük most, ma is Isten országának ezt a csodálatos törvényszerűségét. Ha adok még több lesz. Anyagiakban is, és minden más téren. Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül. Ez az igazán bővölködő élet. Mivel soha nem fognak elfogyni a lehetőségek, hogy jót tegyünk másokkal, soha nem fog megszűnni a gyarapodás, a bővölködés.

ÁMEN

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!