2023. április 17., hétfő

Napi felülről:

„Ha panaszod van valaki ellen, ezt vele beszéld meg négyszemközt, ne mással! Ne pletykáld ki más dolgait, különben a másik megszégyenít téged, és rossz híredet terjeszti.”

Példabeszédek könyve 25. rész 9-10. vers*

Áldott hétfőt, a kapcsolataink ápolását, gyógyulását és helyreállítását kívánom minden testvérem számára!

Sok problémánk lehet az életünkben, de az egyik legveszélyesebb a kapcsolataink megromlása. Amikor megbántanak, igazságtalanok velünk szemben vagy visszaélnek a bizalmunkkal az fájni fog, ha érző emberek vagyunk. Ezt a tüskét minél hamarabb el kell távolítanunk a szívünkből, hogy ne fertőzze meg az egész gondolkodásunkat. Az nem megoldás, sőt kifejezetten káros, ha másoknak panaszkodsz emiatt, de arra nem törekszel, hogy azzal, akivel problémád van rendezd az ügyedet minél személyesebben. Sajnos a büszkeségünk miatt sokkal egyszerűbb háborúzni, mint a valódi megbékülést munkálni. Elmondani minden rosszat a másikról, kipletykálni a hibáit, gyengeségeit igazi hátbatámadás, ezért ne csodálkozz, ha a válaszreakció se lesz kíméletes és tapintatos. A rendezés útja nehezebb, mert az tűnhet gyengének, aki először lép a másik felé, miközben pont fordítva van. A négyszemközti megbeszélés sohasem felesleges, de annál hatékonyabb, minél hamarabb sor kerül rá. Egy mentőautó, ami esélyt ad a gyógyulásra, hogy később ne harckocsikkal lőjük egymást.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Jézus Krisztus által megmutattad, mit jelent először lépni azok felé, akik megbántottak és esélyt adni a békességre!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!