A legjobb gyógyszer a Szeretet!

„Egy bölcs orvos azt mondta: A legjobb gyógyszer a világon a szeretet. És mi van ha nem működik? Kérdezték tőle… Akkor emelni kell a dózist- válaszolta mosolyogva.”

Biztosan többen elmondhatjuk, hogy voltunk már olyan helyzetben, hogy valaki a környezetünkben, szomszéd, munkahely vagy baráti körben nem nagyon kedvel minket valamiért… Egyszer mikor új munkahelyre kerültem, volt valaki aki nem kedvelt, szurkált a megjegyzéseivel, okot keresett, hogy bántson. Nagyon rosszul esett, próbáltam megfelelni, de egy idő után rájöttem, hogy csak lsten segíthet. Elkezdtem imádkozni, hogy Ő változtassa meg a szívét, hogy ne legyen olyan szeretetlen, bántó. Mikor már egy ideje fohászkodtam és nem történt semmi, elkeseredtem, nem értettem, miért nem hallgat meg lsten. Aztán egyszercsak meghallottam a hangját, amint ezt mondta: Te a munkatársadtól vársz szeretetet? Hiszen nem tudja, mi a szeretet. Látod mennyi frusztráció, mennyi kegyetlenség van benne. Te ismered a szeretetet, neked kell adnod neki. Ne várd tőle azt, amije nincs. Meglepődtem, és az volt az első reakcióm, hogyan tudnám szeretni, hisz annyiszor bántott. Viszont a szívemben tudtam, hogy csak ez visz előre. Elkezdtem imádkozni feltétel nélküli szeretetért, megbocsátásért. Legközelebb mikor beszéltünk, mondtam, hogy semmi bajom a személyével, az történt miközben imádkoztam érte, megértette, hogy én az igazságot, igazságosságot képviselem. Egy idő után normális viszony alakult ki köztünk. Ez az eset megtanított, hogy a szeretetet nem várni kell, hanem adni. Biztos ismerős az idézet: “Akiket a legnehezebb szeretni, azoknak van a legnagyobb szüksége a szeretetre.” Daniel Jay Millman Kívánok ilyen szeretet-adományozást kapcsolatainkban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!