A Templom: ahol találkozhatsz Istennel

„Dávid nagyon kedves volt Istennek, és azt kérte tőle, hogy templomot építhessen neki, a Jákób Istenének. Mégis Salamon építette fel a Templomot. De a Magasságos Isten nem olyan templomban lakik, amit emberek építenek. Amint a prófétais mondja:

»Azt mondja az Örökkévaló:
A Menny a trónom,
 és a Földön pihen lábam.
Miféle házat építhetnétek nekem,
 milyen helyet, ahol megpihenjek?
Talán nem az én kezem teremtette mindezeket?«”

Apostolok 7:46-50

Ezen a héten templomba megyünk. Néhány jellemző és kiemelkedően fontos igeszakasz segíthet tisztázni a viszonyunkat Isten Templomához, az imádság házához, az Úrral való találkozás, a közösség megélésének helyéhez.

Dávid törekvése arra, hogy templomot építsen, megmutatja számunkra, hogy az emberben mélyen gyökerezik a vágy, hogy közel kerüljön Istenhez, keresi a lehetőséget, hogy találkozhasson Vele. Ez a vágy már ott lehetett az emberben a Paradicsomból való kiűzetés óta, hiszen elvesztette azt a közvetlen baráti kapcsolatot az Örökkévalóval, ami az édeni állapotot jellemezte. Nem Istennek van szüksége a templomra, hiszen Ő mindenütt jelenvaló, az Ő alkotása a teljes univerzum – hanem nekünk.

Ima:

Köszönöm, Istenem, hogy nem zártad el a Veled való találkozás lehetőségét a bűneink, hiányosságaink, mulasztásaink ellenére sem, hanem adtál egy helyet, ahol találkozhatunk Veled egyenként és közösségben is, ahol áldások várnak és dicsőíthetünk Téged. Hálát adok az imádság házáért és kérlek, erősítsd a szívemben a vágyat, hogy ne csak az otthoni csendességben, hanem a gyülekezet közösségében, az imádság szent helyén is keresselek Téged.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!