2022. szeptember 4., vasárnap

Napi felülről:

„…és ezt mondta (Jézus): Bizony mondom nektek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába.”

Máté evangéliuma 18. rész 3. vers*

Áldott vasárnapot, a gyermekség örömét, biztonságát és reménységét kívánom minden testvérem számára!

Ahhoz, hogy felnőtté váljunk, mindannyiunknak meg kell tapasztalnunk a gyermekkori formálódásunk élményét. A gondtalan kiszolgáltatottság, a szülői védelem, a családi kötelék erejét ekkor élhetjük át. Ez egyrészt így igazságos, másrészt ezen keresztül gyakorlati példát kaphatunk arról, hogy mit jelenthet a mennyei Atya gyermekének lenni. Amikor Istenhez fordulunk, őt keressük és követjük, akkor visszatérünk a gyermekség felszabadult, boldog és biztonságos helyzetébe, hiszen új családunk lett, ahol gondoskodnak rólunk és az a legfontosabb feladatunk, hogy tanuljunk, egészségesen növekedjünk. Büszkén, magunkban bízva és másokat felülről szemlélve képtelenség belépni a mennyek országának kapuján, mert azt a kicsikre, alázatosokra és gyermekekre méretezték. A nagy énünk, a dicsőnek gondolt tetteink, a hatalmas önigazságunk nem belépőjegy az Úr irgalmának otthonába, hanem pont akadálya annak, hogy felnézzünk Jézusra, aki képes és kész is bevezetni bennünket az Örökkévaló királyságába.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy előttem is megnyitottad házad ajtaját Jézus Krisztusban, hogy újra átélhessem milyen jó gyermeknek lenni egy szerető családban!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!