2022. szeptember 3., szombat

Napi felülről:

„A barátodban akkor is bízhatsz, ha fáj, amit mond, de az ellenséged akkor is rosszat akar, mikor hízeleg.”

Példabeszédek könyve 27. rész 6.vers*

Áldott szombatot, igaz, építő és hűséges kapcsolatokat kívánok minden testvérem életében!

             Szeress annyira, hogy őszintén szembesítesz azzal, ha rossz útra léptem! Légy olyan barátom, társam és testvérem, aki nem fél attól, hogy megbánt, amikor segíteni szeretne a tanácsával! Ne hidd azt, hogy attól vagyunk jóban, az mélyíti el a kapcsolatunkat, ha a kényes témákat elkerülöd, amikor beszélgetünk. A jóindulatodat, megbecsülésedet mutasd ki azzal, hogy nem kerülsz el a bajban, nem fordítasz hátat és maradsz néma! A változás lehetőségének mentőövét dobd felém tiszta, világos és egyértelmű szavaiddal! Vállalj fel, hordozz el akkor is, ha ezért megsértődök, dühös leszek rád és haragudni fogok, mert ezzel munkálod a javamat! Kérlek már előre bocsáss meg viselkedésemért, hogy ez ne legyen akadálya annak, hogy ténylegesen és hűségesen segíts!

Nem szeretném, hogy bármikor megtévesszenek hízelgő szavak, képmutató dicséretek és ártó szándékú kapcsolatok! Arra vágyom, hogy Isten előtt tiszta lélekkel és lelkiismerettel állhassak meg, ehhez pedig szükségem van helyreigazításra, arra a baráti, testvéri szeretetre, amely nem hagy tévedésben, bűnben és hamis álomvilágban élni.

             Mennyei Atyám, áldott légy, mert javamat munkálod akkor is, amikor szembesítesz önmagammal, önző énemmel! Köszönöm, azokat a barátaimat, akiket felhasználsz ebben a nehéz és kényes folyamatban!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!