2022. szeptember 30., péntek

Napi felülről:

„Ugyan, miért figyeled a szálkát a melletted levő szemében, a saját szemedben pedig a gerendával sem törődsz?”

Máté evangéliuma 7. rész 3. vers*

Áldott pénteket, az igazságérzetünk egészséges, nem részrehajló, de következetes megélését kívánom minden testvérem számára!

 A hibák feltárására, a problémák megértésre és javítására feltétlenül szükségünk van ahhoz, hogy jó irányba haladhasson tovább az életünk. Ehhez kaptunk egy nagy adag igazságérzetet, illetve ahhoz is készséget, hogy önmagunkon kívül mások kiigazítására is felelősséget érezzünk. Ez nagyon szépen működhet szülő és gyermek, tanár és diák, főnök és beosztott között, bár itt sem szabad átlépni olyan határokat, amelyek már sértik valakinek az emberségét, méltóságát és rombolják a személyiségét.  Ennél nehezebb az egyenrangú vagy közel hasonló szintű kapcsolatrendszereink kezelése. Itt nagyon sokszor a véleményszabadságunk köntöse próbálja leplezni az ítélkezésünket, vádjainkat és a másokkal fennálló problémáinkat. Pedig a legnagyobb gerenda, ami előfordulhat az életünkben, ami kiszúrja a szemünket és vakká is tehet, az a szeretetlenségünk. Természetesen tudunk erről, de nem vesszük olyan komolyan, hogy mindenképpen változtassunk rajta. Teljes mértékben elnézőek vagyunk ebben a tekintetben magunkkal. Megütközünk egy bosszantó szálkán, miközben a mi gerendánk többezerből állt össze. A mennyei Atyának van hatalma arra, hogyha kérjük, gerendamentesítést végezzen az életünkben, igaz ez egy komoly belátást igényel, de megéri, mert újból valóságosan láthatunk másokat.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy először az én életemet tisztítod meg, hogy utána képes legyek másoknak is segíteni!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!