2022. szeptember 29., csütörtök

Napi felülről:

„A bűnös ember szíve mélyén ott suttog a bűn. Nem számít neki az istenfélelem.”

36. zsoltár 2. vers*

Áldott csütörtököt, a szív mélységes tisztaságát, békességét és Isten szeretetében való bizalmát kívánom minden testvérem életében.

Az, hogy mi van, mi rejtőzködik a szívünk mélyén, milyen vágyak és titkok húzódnak meg a háttérben azt leginkább magánügynek tekintjük, de a következményei mégis sokakra kihatnak. Ezeket nem véletlenül takargatjuk mások elől, hiszen vannak közöttük szégyellnivaló bűnök, de olyanok is, amelyek lerombolnák azt a képet, amit festeni szeretnénk magunkról. Az nem meglepő, hogy céltáblái vagyunk a kísértő gondolatok, önző vágyak és szeszélyes érzelmek nyilainak, amelyek komoly sebeket ejthetnek rajtunk, de az már nem ugyanilyen egyértelmű, hogy a szívünk mélyére is beengedjük a gonoszt, hogy onnan rombolja tovább életünket, kapcsolatainkat. A bűn nem azzal kezdődik és nem is ott végződik, hogy megteszünk egy rossz dolgot, hanem azzal, amikor beengedjük a lelkünk ajtaján, megtűrjük, elfogadjuk és tanácsadónknak fogadjuk el Isten helyett is. Ezzel együtt a lelkiismeretünk is eltorzul, beteg lesz és nem tudja betölteni eredeti feladatát. Mindig találunk majd nálunk nagyobb felelősöket a helyzetünkért, akikre rávetíthetjük a saját hibáinkat, bűneinket, de ez csak még távolabb visz a valódi megoldástól. A bűnnek semmi keresnivalója sincs a szívünk mélyén. Nem takargatni kell, hanem megszabadulni tőle. Megbocsátani és bocsánatot kérni, békességet teremteni és helyreállítani az elromlott kapcsolatainkat, hiszen ezek olyan lelki fertőtlenítő szerek, amelyek a legmakacsabb vétkekkel is elbánnak.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy képes és kész is vagy megszabadítani a gonoszság szívemet, lelkemet romboló hatalmától!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!