2022. szeptember 23., péntek

Napi felülről: Ne mondd:

„Én is úgy bánok vele, ahogy ő velem! Bosszút állok azért, amit velem tett!”

Példabeszédek könyve 24. rész 29. vers*

Áldott pénteket, a megbékélés erejét és a bosszú felett aratott szeretet-győzelmet kívánom minden testvérem számára!

Tele van gyűlölettel, nehezteléssel, vádakkal és el nem rendezett kapcsolatokkal körülöttünk a levegő. Olyan hatással van a környezetünkre, mint az allergiát okozó virágporok. A szépnek tűnő, sikeres, talán még irigyelt külső mögött sokan szórják magukból a bántó, betegséget okozó magokat. Ennek hátterében jogos sérelmek, igazságtalanságok és bántások sokasága lehet, de ezzel a hozzáállással nemhogy megoldanánk a problémát, hanem lehet, hogy évekre, évtizedekre elvetjük a békétlenséget. A bosszú igazsága, igénye és ereje nagyon mélyről fakadó hajtóereje a lelkünknek. Úgy tűnhet, hogy vagy használjuk ezt az eszközt és ezzel felvesszük a harcot magunkért, a közösségünkért vagy vesztesek maradunk, lábtörlők és gyengék. Ennek valóságát sokszor ki is használják azok, akik ezáltal befolyásolják érzelmeinket, gondolkodásunkat és döntéseinket. A mennyei Atya azonban Jézus Krisztusban megmutatott egy különb, jobb és áldottabb utat is. Ez a megbocsátás, kibékülés és rendezés nehezített és fárasztó ösvénye, amely olyan magasságokba vezet, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik meg számunkra a jövőnkre.

Mennyei Atyám, annyi bántás, sértés és gonoszság terheli meg a szívemet, ezért taníts minden nap eljutni a szeretet győzelmének hegycsúcsára, ahonnan tisztán, reménységgel láthatom a jövőmet.

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!