2022. szeptember 22., csütörtök

Napi felülről:

„Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istenhez járul, annak hinnie kell, hogy ő van, és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.”

Zsidókhoz írt levél 11. rész 6. vers*

Áldott csütörtököt, a hit biztos reménységét és erejét kívánom minden testvérem életében!

A hit nem a bizonytalant fogadja el biztosnak, nem a vágyálmokat gondolja valóságnak, hanem teljes mértékben ráhagyatkozik arra, aki ígéretet tett neki. Tévedés-e azt gondolnia egy dolgozónak, hogy az aláírt munkaszerződés szerint megkapja majd a bérét a megszabott időben? Pedig ez is hit kérdése, hiszen még nincs a kezében a pénz, csak ígéret van rá, mégis végig dolgozza az egész hónapot a jövőbeli fizetség reményében. Minél megbízhatóbb egy cég, annál jobban mernek bízni benne a dolgozói, és az a normális, ha fel sem merül bennük, hogy becsapná őket a munkahelyük. Sajnos vannak ellenpéldák is, de pont ezek mutatnak rá, hogy mások bizalmával, hitével nem lehet játszani, mert a megélhetésük függ tőle. Az Isten nem munkahelyet, hanem maradandó hazát, védett otthont és szerető családot ígért számunkra, ahol felelősség és feladat bőven vár ránk, de mint akik részei vagyunk a javaknak és nem, mint kívülállók. Ez egy ajándék Jézus Krisztusban és most tényleg hit által lehet csak elfogadni, mint ahogy a jutalomra is reménységben készülünk, de nem azért, mert bizonytalan, hanem azért, mert még várni kell rá.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy hit által megnyitottad a hozzád vezető utat és megajándékozol mindenkit, ki ezen jár!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!