2022. szeptember 16., péntek

Napi felülről:

„Mikor pedig Jézus felegyenesedett, és senkit sem látott az asszonyon kívül, így szólt hozzá: Asszony, hol vannak a vádlóid? Senki sem ítélt el téged? Ő így felelt: Senki, Uram. Jézus pedig ezt mondta neki: Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!”

János evangéliuma 8. rész 10-11. vers*

Áldott pénteket, a vádlások, a megterhelő múlt és a szégyenteljes tettek alóli felszabadult, reményteljes életet kívánok minden testvérem számára!

             A hűtlenség, a gonoszság, a hazug tettek nem attól lesznek szégyenteljesek, hogy kitudódnak, hanem attól, hogy elkövettük őket. Rengetek erőt, időt és energiát fordítunk arra, hogy eltakarjuk, leplezzük hibáinkat, tévedéseinket, mert szeretnénk, ha csak a szebbik énünket látnák mások, de amíg a kirakat mögött a bűneink élnek és virulnak, addig kettős, képmutató életre kárhoztatjuk magunkat. Nagyon haragszunk azokra, akik bármilyen módon nyilvánosságra hozzák vétkünket, mert ezt sokkal nagyobb gonoszságnak gondoljuk, mint azt, amit mi elkövettünk.

             Jézust miközben tanított igen kényes és kellemetlen helyzetbe próbálták belerángatni azzal, hogy egy házasságtörés női vádlottját vezették elé, azért, hogy valamelyik oldalon azonnal foglaljon állást. Arra viszont nem számítottak, hogy Jézus sem a bűn, sem a bűnös vádlók pártájára nem áll. Sőt először az ítélkezőket szembesítette saját gonoszságukkal, és teremtett lehetőséget arra, hogy becsülettel járjanak el.  Ezután az asszonynak adott egy új esélyt arra, hogy más, jobb emberként menjen tovább a bűneit hátrahagyva.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy ki akarsz menteni mind a másokat vádló önigazságomból, mind az életemet megmérgező bűneimből!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!