2022. szeptember 15., csütörtök

Napi felülről:

„Azért imádkozom, hogy a ti szeretetetek egyre jobban bővölködjék ismeretben és teljes megértésben,”

Pál levele a filippiekhez 1- rész 9. vers*

Áldott csütörtököt, bővölködő, gyarapodó és túlcsorduló szeretetet kívánok minden testvérem számára!

A szeretetet akkor lesz termékeny és gyümölcsöző, amikor mélyen belegyökerezik valakinek a személyiségébe. A felszínes, futó szeretet, szerelem érzések könnyen fellobbannak, de ugyanilyen hirtelenséggel el is tűnnek. A szeretetnek át kell hatni az egész lényünket! A lelkünk, szívünk, értelmünk, akaratunk teljességét képes megragadni, bevonni és használni, mert tökéletesen összeillő velük, hiszen így lettek megalkotva. Minél inkább megismerünk valakit annál teljesebben tudjuk szeretni. Amikor megértjük a másikat, sokféle közös tapasztalaton átmegyünk, akkor kerülünk igazán közel egymáshoz, mélyülnek el az érzéseink. A mennyei Atya terve, akarata és vágya, hogy ez a tőle induló szeretetet tegyen gazdaggá bennünket. Első sorban azzal, hogy ezen keresztül kapcsolódunk hozzá, másod sorban pedig úgy, hogy az emberi kapcsolataink erőforrása, mozgatórugója és mércéje is ez lesz. A legjobbat kérjük, amikor ezért imádkozunk akár magunkért, akár másokért, mert aki ezen az úton jár, ebben gyarapodik, növekszik az biztos, hogy a menny felé tart.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nem elzártad, hanem megnyitottad szereteted kincsestárát. Segíts, hogy ebből gazdagodjak, adakozzak és éljek naponta!

*Újonnan revideált Károli-Biblia.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!