2022. szeptember 17., szombat

Napi felülről:

„Szívemben hallom, hogy azt mondod: Az én arcomat keressétek! A te arcodat keresem, ó, Uram!”

27. zsoltár 8. vers*

Áldott szombatot, az Örökkévaló bátorító szavát és a szív Istenben elrejtett biztonságát kívánom minden testvérem számára!

             Az életünk minden egyes pillanata különleges csoda, még akkor is, amikor éppen az ellenkezőjét gondoljuk róla. Ráadásul nem egy önmagában való, önmagáért élő lehetőség, hanem attól lesz teljes, hogy megoszthatjuk másokkal. Ennek egy még mélyebb megélése, amikor az Örökkévaló jelenléte, közelsége és biztonsága is része lesz a lényünknek. Talán még pontosabb úgy fogalmazni, hogy a szívünk, lelkünk kerül közösségbe Istennel, aki örömével vár ránk.

             Az a fejlődésünk egészséges velejárója, hogy kialakul az énképünk, tudatosul bennünk, hogy kik is vagyunk és megismerjük a szívünk, lelkiismeretünk belső hangját. Ezt követi az a mély vágy, hogy egy társsal, baráttal közös hangot találjunk, összeérjen a lelkünk és öröm töltsön el bennünket már csak a jelenléte is. Hatalmas ajándék és áldás felülről, hogy a szívünk megértheti, felfoghatja és válaszolhat az Úr hozzánk szóló szavára. Ez egy különleges kiváltság, amelyben a mennyei Atya szeretetéből részesülhetünk. Sokakhoz eljut Isten hangja, de a kemény szívekhez süket fülek tartoznak, azok viszont, akiknek lelkében visszhangra talál, azoknak minden elkezd a javukra munkálkodni.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy megszólítottál, magadhoz hívtál és megújítottad az életemet!

*Újonnan revideált Károli-Biblia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!