2022. szeptember 13., kedd

Napi felülről:

„Vigyázzatok, testvéreim, senki ne szakadjon el közületek az élő Istentől hitetlen és gonosz szívvel.”

Zsidókhoz írt levél 3. rész 12. vers*

Áldott keddet, az Istenben gyökerező hit és bizalom győzelmét kívánom minden testvérem számára!

Amikor a gyomokat, vadhajtásokat időben észrevesszük, még viszonylag könnyű őket eltávolítani. Még a legsúlyosabb betegségek közül is a legtöbb gyógyítható, ha korán elkezdődik a kezelésük. Az emberi szív sem egyetlen pillanat alatt válik a hitetlenség és gonoszság otthonává, ezért kell ügyelni az árulkodó jelekre, nehogy elmérgesedjen a helyzet. Az egyik veszélyes út, amikor a testi vágyainknak adjuk át az irányítást, a hitünk, meggyőződésünk és a józan eszünk helyett. A pillanatnyi érzéseink lesznek az iránymutatók, hiába tudjuk az értelmünkkel, hogy ez nem helyes. Az, hogy boldogságra vágyunk, elfogadásra és megbecsülésre teljesen természetes igényünk, hiszen erre lettük megteremtve, de az már egyáltalán nem mindegy, hogy miként próbáljuk meg ezt elérni. Az Örökkévaló alkotása vagyunk, ezért vele együtt teljesedhet be minden igaz álmunk, őszinte és tiszta vágyunk. Tévedés, hazugság és önbecsapás, hogy Isten nélkül jobban boldogulhatunk, szabadabbak lehetünk és nem befolyásol bennünket senki és semmi. A mennyei Atya nem mondott még le rólunk és igen nagy árat fizetett azért, hogy megszabadulhassunk a kötelékeinktől, visszataláljunk téves útjainkról, ezért soha ne pártoljunk el tőle! Vigyázzunk és figyeljünk oda, hogy a környezetünkben is a hit gyümölcsei teremjenek, a hűtlenség, önzés és rosszindulat helyett!

Mennyei Atyám, hálát adok, hogy szívem nálad talált békességet, otthont és szeretetet, ehhez akarok ragaszkodni mindörökké!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!