2022. szeptember 12., hétfő

Napi felülről:

„Zavard el, aki másokat kigúnyol! Vele együtt elmegy a viszály is, megszűnik a vitatkozás és gyalázkodás.”

Példabeszédek könyve 22. rész 10. vers*

Áldott hétfőt, bölcs békességet és a jó közösség megbecsülését kívánom minden testvérem számára!

Mások gúnyolása, nyilvános megalázása az egész közösség elleni bűn, mert valójában mindenkit érint. Ahol ez elfogadott, megtűrt, ott a veszekedés, gyalázkodás és szidalmazás is gyakorta vendégeskedik, és a kapcsolatok az őszinte megbecsülés helyett a félelemre, számítgatásokra és hátsó szándékra fognak épülni.  Mindezek kistestvére a pletykálkodás, a rosszindulatú hírek terjesztése, amibe sokszor azért kapcsolódunk bele, hogy addig se mi legyünk kibeszélve. Kísértés mindig lesz rá, hogy ilyen vagy ezekhez hasonló módszerekhez folyamodjunk, de nem törvényszerű, hogy teret is engedjünk számukra. A csúfolódón nem az segít, ha türelmesek, elnézőek vagyunk vele, mert ezzel csak bátorítjuk, mintha mi is igazat adnánk neki, hanem az, ha határozottan leállítjuk és elítéljük ezt a hozzáállást. Már gyermekkorban maradandó, életen át hordozott sebeket okozhat, ha valaki ennek a céltáblájává válik. Azokban pedig, akik látják, hallják, de nem tesznek semmit kialakulhat egy érzéketlenség, hamis önvédelem, ami a személyiség- és jellemfejlődés útjába fog állni. Isten arra teremtett bennünket, hogy jó kapcsolatokat építsünk, és amikor kell védjük is meg ezeket a rájuk leselkedő veszélyektől!

Mennyei Atyám, hálás vagyok azokért a jó közösségekért, amelyekkel megajándékoztál! Segíts, hogy a gonosz rombolására mindig nemet tudjak mondani, bármilyen emberi érdek is van mögötte!   

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!